Kako povećati prodaju u internet trgovini?

Jeste li znali da virtualne trgovine postaju jednako popularne kao i fizički prostori? Upravo zato, važno je osigurati da Vaša web trgovina bude kvalitetna i konkurentna. No, kako osigurati što veću prodaju? U nastavku saznajte nekoliko korisnih savjeta koji će Vam pomoći da povećate prodaju u svojoj internet trgovini.

Kvalitetan opis proizvoda ili usluge

Za početak, bitno je istaknuti da je kvalitetan opis proizvoda ili usluge ključan. Precizno i detaljno opišite ono što prodajete kako bi potencijalni kupci mogli lako odabrati. U opisu navedite sve relevantne informacije o proizvodu ili usluzi, uključujući i karakteristike, veličinu, boju, materijal i sl.

Kvalitetna fotografija

Kvalitetna fotografija također je vrlo važna u Vašoj internet trgovini. Fotografirajte proizvod iz više kutova i perspektiva kako bi kupci dobili što bolji pregled onoga što kupuju. Vodite računa o kvaliteti slike i dobroj rasvjeti. Zapamtite, slika govori tisuću riječi. Osim opisa i fotografije, videozapis je izvrstan način da privučete pažnju kupaca. Ovisno o proizvodu koji prodajete, snimite video upute za korištenje ili tzv. “unboxing” video materijale gdje kupcima prikazujete što će dobiti u paketu. Uz to, video može prikazati i jednostavan način upotrebe proizvoda.

Recenzije zadovoljnih korisnika

Objavite recenzije zadovoljnih korisnika ili omogućite korisnicima da komentiraju i recenziraju proizvod. To će kupcima dati dodatno povjerenje u Vašu internet trgovinu i proizvode koje nudite.

Live chat i mail podrška

Budite na raspolaganju za sva pitanja i nedoumice Vaših kupaca. Omogućite live chat za razgovor u realnom vremenu ili posebnu mail adresu za korisničku podršku. Uvijek je korisno omogućiti kupcima da se mogu obratiti Vama pismenim putem ili putem telefona. Mogućnost upita zasigurno će povećati broj Vaših klijenata koji će biti informiraniji i sigurniji u svoju odluku kupnje.

Pametna i kvalitetna prezentacija proizvoda ili usluga jedan je od najvažnijih faktora za uspjeh Vaše internet trgovine. Slijedeći ove savjete, povećat ćete prodaju i osigurati konkurentnost na tržištu.

Yoast SEO dodatak za WordPress

U današnje vrijeme, izrada web stranica postaje sve popularnija i dostupnija. WordPress je jedna od najpopularnijih platformi za izradu web stranica koju koristi velik broj

Kako testirati UX dizajn?

Dobar UX dizajn ključan je faktor za uspjeh bilo koje web stranice. Međutim, samo stvaranje vizualno atraktivne stranice nije dovoljno za osiguravanje pozitivnog korisničkog iskustva.

Koraci do uspješne internet trgovine

Internet trgovina je sve popularniji način poslovanja, a sve više ljudi se odlučuje otvoriti svoju internet trgovinu. Međutim, otvaranje internet trgovine nije samo puko postavljanje