Pravila privatnosti

Tko smo?

Exdizajn
Školska 5, 31551 Belišće
info@exdizajn.hr

Exdizajn je voditelj obrade osobnih podataka za ovu web stranicu.

Koje osobne podatke prikupljamo i zašto

Web stranica www.exdizajn.hr i sve web stranice kreirane putem naših paketa prikupljaju opće podatke i informacije kad ispitanik ili automatizirani sustav pristupi web stranici. Ti opći podaci i informacije se potom spremaju na server u vidu log datoteka. Prikuplja se:

– tip preglednika i njegova verzija,
– operacijski sustav,
– web stranica s koje se pristupa mojoj web stranici ,
– podstranice,
– datum i vrijeme pristupanja web stranici,
– IP adresa,
– pružatelj internetske usluge

Pri korištenju tih općih podataka i informacija ne izvlačimo zaključke o ispitaniku. Suprotno tome, ove informacije su potrebne kako bi se sadržaj web stranice ispravno dostavio, optimizirao sadržaj web stranice i njen marketing, osigurala dugotrajna sposobnost sustava i web stranice, pružila potrebna pomoć državnim tijelima u slučaju kaznenog progona zbog cyber-napada. Stoga, web stranica www.exdizajn.hr analizira anonimno prikupljene podatke i informacije statistički s ciljem povećanja zaštite i sigurnosti podataka te kako bi osigurala optimalnu razinu zaštite svih prikupljenih osobnih podataka koje obrađuje. Anonimni podaci serverskih log datoteka spremaju se odvojeno od osobnih podataka ispitanika.

Prijenos datoteka

Ako prenesete sliku na web stranicu, trebali bi izbjegavati prijenos slika koje imaju ugrađene podatke o lokaciji (EXIF GPS). Posjetitelji web stranice mogu ih preuzeti i izdvojiti bilo koje podatke o lokaciji iz slika sa web stranice.

Kontakt formular

Ako nas kontaktirate putem kontakt formulara preneseni osobni podaci mogu biti:

– ime i prezime,
– e-mail adresa,
– telefon
– bilo koji osobni podatak koji upišete u tekst poruke

Vaši podaci se pohranjuju i koriste samo u svrhu daljnje komunikacije s vama. Podaci se čuvaju trajno. Ne postoji prijenos ove vrste osobnih podataka prema trećoj strani.

Kolačići

Ako imate račun i prijavite se na ovu web stranicu, postaviti ćemo privremeni kolačić kako bi utvrdili da li vaš preglednik prihvaća kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i briše se kada ugasite preglednik.

Kada se prijavite, također ćemo postaviti nekoliko kolačića kako bi sačuvali vaše podatke o prijavi i vaše postavke zaslona. Kolačići prijave traju dva dana, i kolačići postavki zaslona traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dva tjedna. Ako se odjavite s računa, kolačići prijave biti će uklonjeni..

Ugrađeni sadržaj s drugih web stranica

Članci na ovoj web stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. video, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web stranica ponaša se istovjetno kao da je posjetitelj posjetio tu drugu web stranicu.

Ove web stranice možda prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana, i nadgledaju vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na web stranici.

Kolačići treće strane

GOOGLE ANALYTICS

Koristimo Google Analytics kako bi prikupili anonimne informacije o broju posjeta na naše web stranice i na sve stranice kreirane kroz naše pakete.

Usluga web analitike među ostalim prikuplja podatke o web stranici s koje je posjetitelj došao, koje je pod stranice posjetio ili kako često i koliko dugo pregledava određenu pod stranicu. Web analitika se koristi za optimizaciju web stranice i kako bi se provela analiza oglašavanja na internetu.

Vlasnik servisa Google Analytics je Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, SAD.

Dodatne informacije i Googleove smjernice vezane uz zaštitu osobnih podataka mogu se naći na https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ i http://www.google.com/analytics/terms/us.html

FACEBOOK

U web stranicu ugradili smo komponente tvrtke Facebook. Facebook je vlasništvo tvrtke Facebook, Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, SAD. Ako osoba koja se koristi Facebookom živi izvan SAD-a ili Kanade, voditelj obrade osobnih podataka je Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska.

Ako je posjetitelj prijavljen na Facebook, u isto vrijeme Facebook može detektirati svaki njegov pregled web stranice, a tokom boravka na web stranici koje je specifične pod stranice posjetio. Ova informacija prikuplja se putem Facebook komponente i doznačuje se Facebook računu posjetitelja. Ako posjetitelj klikne na bilo koji Facebook gumb integriran na web stranici, npr „Like“ gumb, tada Facebook doznačuje navedenu informaciju osobnom Facebook računu posjetitelja i time sprema osobne podatke. Svaki put kad je posjetitelj prijavljen na Facebook, a u isto vrijeme pristupa web stranici, Facebook će putem Facebook komponente primiti informaciju o tome. Ovo će se dogoditi bez obzira klikne li posjetitelj na Facebook komponentu ili ne. Ukoliko posjetitelj ne želi prijenos ove vrste informacije, isto može spriječiti tako da se odjavi s Facebook računa prije pristupa web stranici.

Smjernice o zaštiti osobnih podataka koje je Facebook objavio na https://facebook.com/about/privacy/pružaju informacije o prikupljanju, obradi i korištenju osobnih podataka od strane Facebooka. Također, objašnjeno je koje postavke Facebook pruža kako bi se zaštitili osobni podaci posjetitelja. Isto tako, na raspolaganju su razne konfiguracijske opcije kako bi se onemogućio prijenos osobnih podataka prema Facebooku. Posjetitelj može koristiti navedene opcije u svrhu onemogućavanja slanja osobnih podataka.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Ako pošaljete upit putem kontakt forme, poslani podaci i njegovi meta podaci su sačuvani zauvijek. To je zato da možemo automatski prepoznati i odobriti buduće upite poslane s vaše strane, umjesto da ih držimo na čekanju za odobrenje.

Koja prava imate nad svojim podacima

Ako imate račun na ovoj web stranici, ili ste ikada poslali upit, možete zatražiti izmjenu ili brisanje svih osobnih podataka koje imamo o vama. Ovo ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni držati za administrativne, pravne ili sigurnosne namjene. Sve vezano uz gore navedene stavke upite možete zatražiti putem naše kontakt email adrese info@exdizajn.hr.